Eredetileg egy olyan cikket terveztem írni, ami tippeket ad a hatékony tanuláshoz, de aztán rájöttem, hogy ilyeneket valószínűleg mindenki olvasott már, és sokkal viccesebb, ha kifordítom. Ez lett belőle:

- Addig halogasd a dolgozat elkezdését, amíg lehet. Lehetőleg, a szükséges időt is mérd be rosszul, hogy az utolsó hetek alatt kapkodva kelljen mindent megcsinálni, mint például zaklatni az ismerősöket, hogy mindenki 2 napon belül töltse ki az x számú kérdőívet, mert aztán sürgősen fel kell dolgoznod.

- Kétségbeesésedben görnyedj a gép előtt hajnalig, hogy megnyugtasd a lelkiismered furdalásodat, még akkor is, ha már a szemeid lecsukódnak, és az agyad régen egészen máshol jár, előidézve a napi 5 óra alvást, amivel lehetőleg a holnapot is tönkrevágod.

- Döntsd magadba literszámra a kávét, és nassolj is lehetőleg munka közben, nehogy már éhesen dolgozz. Részesítsd előnyben a magas cukortartalmú, kalóriadús termékeket. Persze megmozdulni ne merészelj, hiszen tanulnod kell!

-  Kezdd el tanulmányozni a porszemeket a billentyűzet szélén. Ugye, milyen érdekes?

- Amikor már leszívtad az agyad, lépj be facebookra, és a 9gaget se felejtsd el végiggörgetni, hátha ottfelejted magad pár órára.

- Hasonló az előzőhöz: sorozatok. Kevés időd van, ezért nyilvánvaló, hosszabb program nem fér bele, de egy húszperces sorozat igen: kezdd el nézni. Ja, hogy közben több óra telt el? Érdekes…

- Tudjuk, hogy nem megy hetekig a tanulás bárminemű kimozdulás nélkül, így ne habozz, nyugodtan menj el bulizni a spanjaiddal lehetőleg úgy, hogy hajnali 6kor magas véralkoholszinttel keveredj haza.

- Gondolkozz el magasröptű filozófiai kérdéseken, mint például: miért élünk a földön? Mi az élet célja? Mi van a halál után? és társai..

- Takarítsd ki a házat, és vállald magadra a mosogatást is mindenki után. Fő a pedantéria! Nehogy már mocskos környezetben kelljen tanulnod...!

Ha mindezek ellenére SIKERÜLT a leadás, ezúton is GRATULÁLUNK, jöhet az ünneplés!!! ;)