Gondolkodtál azon, hogy elkezdesz rendszersen sportolni? Hallottál már a jógáról? Szerinted ez is csak egyike a számos divatőrületnek?

Tény, hogy mostanában egyre több utcasarkon jógastúdiókba botlunk...Ez azonban egyáltalán nem rossz:) A jógának rendkívül sok pozitív hatása van, így ha van rá alkalmad mindenképpen próbáld ki ezt a mozgásformát!

Ma már számos formája létezik...gerincjóga, hatha jóga, bikram jóga...és még megannyi... Ha szeretnéd kipróbálni a jógát, érdemes utána olvasni,melyik fajta jóga, mire is jó, miben segít jobban, mint a többi és melyik lenne a megfelelő a számodra. Addig is, míg ezt megteszed, kedvcsinálásként leírjuk a jóga pozitív hatásait!;)

1. A jóga fiatalít nemcsak kívülről, de belülről is! Gyorsítja a méreganyagok kiválasztását, ezáltal segít a méregtelenítésben, belső elválasztású rendszer stimulálásában, az immunrendszer erősítésében és az öngyógyítási folyamatok felgyorsításában.

2. A jóga növeli az állóképességet, csökkenti a stresszt! Akár versenysport kiegészítő mozgásaként kiváló, hiszen nagyobb ellenálló képességet ad a szervezetnek, erőt az izmoknak, így azok gyorsabb mozgásra és regenerálódásra is képesek lesznek!

3. A jóga segít megszabadulni a felesleges kilóktól! Néhány hónap rendszeres gyakorlása után látványos változásokon mehet keresztül a tested. A jól végzett gyakorlatsor pedig sok más mozgásfajtával ellentétben az éhségérzetet csökkenti.

4. A jóga csökkenti a stresszt, a pánikérzetet és a hangulatingadozásokat, segít az alvászavarok enyhítésében. Rengeteg jógagyakorlás része a meditáció. Már napi 15-20 perc gyakorlás, befelé fordulás, meditáció megteszi a stresszcsökkentő hatását és más lendületet ad a napnak!

5. A jóga segíti a gerinc egészségének helyreállítását. A legtöbb orvos, ma már a jógát ajánlja a hátfájdalmak enyhítésére, a hátizmok erősítésére és a helytelen testtartás kiküszöbölésére, hiszen jótékony hatását több kutatás is bizonyítja!

 

Remélem sikerült meggyőzni Téged a jóga jótékonyhatásairól és kedvet kaptál a hozzá. Keresd fel a Hozzád legközelebb található jógastúdiót, találd meg a tökéletes óratípust és gyakorold rendszeresen! Namaste! :)

 

http://www.pinterest.com/szinesmokus/j%C3%B3ga-%C3%A9s-medit%C3%A1ci%C3%B3/