Be kell valljam, hogy egészen 2 évvel ezelőttig nem ittam sört. Persze 1-1 kortyot, meg citromosat (dehát ugye az nem is sör) igen. Rá kellett jönnöm, hogy a sörökre is igaz: csak azért nem szerettem, mert még nem ittam jó minőségűt belőle!

Ha meg akarod szeretni a söröket vagy nem csak hűsítőként ivósöröket szeretnél legurítani, akkor szerintem először belga sörökkel érdemes szemezgetni. Nekem speciel a nőiesebb gyümölcsösek és az édesebbek jöttek be, de itt nem a ciderekre és nem 1%-os löttyökre gondolok, hanem a mézsörökre és a fűszeresebb és a teltebb sörökre, név szerint Barbárra, Sátánra. Amit ezek után mindenféleképpen érdemes kipróbálni még: La Trappe Quadrupel, Duvel, Kasteel Tripel, Delirium Tremens. Párat már Sparban is lehet kapni, azonban érdemes és sokkal hangulatosabb egy belga sörözőben kezdeni az ismerkedést, mert a hozzáértő pincér segítségével megtalálhatod a legjobban a hozzád illőt és másszintű élménnyé teheted a sörözést. Én konkrétan az első jó sörömet a Matróz Kocsmában ittam. Hangulatos a tőle kb. 40méterre levő (hihetetlen kreatív nevet viselő) Belga Söröző. Randi helyszínnek és nagy beszélgetésekre is tökéletes, többször is teszteltem :)!

Amivel viszont számolnotok kell, hogy egy sör átlagosan 800Ft-ba kerül, egy sörkorcsolya 2000Ft. Fejenként 2, maximum 3 sört tudtunk elfogyasztani és így is nagyon vidámra sikerült az est további része, hiszen ezek 8-10%-osak.


Mostanában nagyon trendik lettek a kézműves sörök is, adtam hát egy esélyt a magyar kézműves söröknek is:)!
Tapasztalat: hullámzó a minőség, de szerencsére lehet jókat találni!
Ha minőségi ivósört próbálnál ki: Ogre
Ha gyümölcsös lágerre szomjaznál: Békésszentandrási Szilva

Ha szereted a kesernyés és telt ízvilágot(érdemes nem elsőként ezt kipróbálni!) : Keserűméz

És az abszolut favoritom (egyben sajnos legdrágább is:( ) : Hammurapi

Ízlés dolga, de nekem nem jött be a Szent András Könnye és a Starri Meggyes sem.

Magyar kézműves sörök limitált szériásak és viszonylag nehéz boltokból beszerezni, én konkrétan a Sörponttól rendeltem már többször teljes elégedettséggel:)! Ha beülve szeretnéd fogyasztani, akkor Kandallót tudom tanácsolni, hiszen mellette kézműves gasztro ételeket is kipróbálhatsz és kellemes környezetben fogyaszthatod el a sörikédet.

Sajnos még nem vagyok sörszakértő és nem sikerült mindent megkóstolni, így várom az ötleteket, mit és hol érdemes kipróbálni:)!

Ittatok már belga vagy magyar kézműves sört?  Ha igen hol? Melyiket kóstoltátok meg? Jó vagy rossz tapasztalatotok volt? A legjobb sztori írója megkapja az egyik kedvencünket a Békésszentandrási Szilvást!
Határidő November 3, vasárnap.

https://www.facebook.com/szinesmokuskerek